Доступність посилання

ТОП новини

Сунак їде до Німеччини говорити про Україну і європейську безпеку


Це перший візит Ріші Сунака в Німеччину, відколи він став прем’єр-міністром у жовтні 2022 року
Це перший візит Ріші Сунака в Німеччину, відколи він став прем’єр-міністром у жовтні 2022 року

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак їде до Німеччини 24 квітня, де обговорить питання оборони й безпеки з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Це перший візит Сунака в Німеччину, відколи він став прем’єр-міністром у жовтні 2022 року.

Як очікують, переговори будуть зосереджені на Україні, рівнях витрат на оборону і прагненні Німеччини посилити протиповітряну оборону НАТО в Європі на тлі ракетних ударів Росії по Україні.

«У цей небезпечний для світу момент Велика Британія і Німеччина стоять пліч-о-пліч, щоб зберегти безпеку і процвітання вдома і на всьому континенті», – сказав Сунак перед візитом.

Велика Британія вже кілька років не є членом Європейського союзу, проте вона все ще є одним із найважливіших союзників Німеччини в НАТО, G7 і G20. Разом із Німеччиною Британія є найважливішим європейським постачальником зброї для України. Напередодні уряд Британії пообіцяв надати найбільший пакет військової допомоги Україні.

Також 23 квітня прем’єр-міністр Великої Британії оголосив про плани збільшити витрати на оборону до 2,5% ВВП на рік до 2030 року.

«Ми переведемо оборонну промисловість Великої Британії на військові рейки. Один з головних уроків війни в Україні полягає в тому, що нам потрібні більш глибокі запаси боєприпасів і промисловість повинна мати можливість швидше їх поповнювати», – заявив Ріші Сунак на пресконференції в Польщі разом з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.

Форум

XS
SM
MD
LG